2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting in Nederland iets bijzonders. We groeiden in zowel het aantal jeugdleden als de volwassen leden en dat is sinds november 2018 niet meer voorgekomen. Mede doordat we vanaf mei weer fysiek konden draaien, maar ook door de veerkracht die veel scoutinggroepen hebben laten zien in de aanpak van corona-proof programma’s (online en fysiek).

Verschillende speltakken vanScouting Sint Jorisgroep 5gaan weer online/thuis opkomsten aanbieden de komende weken. Zit jij er al klaar voor?

Wist je dat 14 kinderen tussen de 4 en 11 jaar zich in de eerste vier maanden van ons scoutingseizoen hebben ingeschreven bij onze scoutinggroep? Zie onderstaande afbeelding voor de ledengroei bij Sint Jorisgroep 5.

 

Lees verder via Scouting.nl:
https://www.scouting.nl/updates/ledenontwikkeling-in-2020?utm_campaign=%40-scout%2011%3A%205-1-21&utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email&fbclid=IwAR0XmFjfq-fCYJQL3tTdOVpSm06o_UKbIKuVu2mJm2RR1yjDl8NmKWaLxTs

 

 

Bekijk hem hier!

Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.

 

Nieuwsbrief archief

Ook kunt u alle eerdere nieuwsbrieven downloaden op onze website en zo alles teruglezen. Dat kunt u doen via deze LINK.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief direct in je mailbox ontvangen? Meldt u dan nu aan via deze LINK!

undraw Newsletter re wrob

Op zaterdag 26 september organiseert Sint Jorisgroep 5 een “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee wil doen van 4 t/m 18 jaar. Tijdens deze dag kunnen kinderen en jongeren uit Den Haag en omstreken kennis maken met Scouting.

Wat gaan we doen?
Tijdens de Scouting Doe Mee Dag krijgen de bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt. De verschillende leeftijdsgroepen hebben een uitdagend spel bedacht en dagen jou uit om mee te doen.

Ik wil meedoen!
Je kunt met je leeftijdsgenootjes een Scouting bijeenkomst meedoen. Dit is gratis en vrijblijvend en een aanmelding is niet nodig. Zorg dat je bij de starttijd aanwezig bent op de verzamellocatie om mee te doen!

 • 4 tot 7 jaar: 10:30 tot 12:30 uur
 • 7 tot 11 jaar: 10:00 tot 12:00 uur (Let op! Wachtlijst)
 • 7 tot 11 jaar: 15:00 tot 17:00 uur
 • 11 tot 15 jaar: 14:30 tot 17:30 uur (Let op! Wachtlijst)
 • 15 tot 18 jaar: 18:30 tot 21:00 uur

Scouting is…
Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Wie vindt het nou niet leuk om zelf een kampvuur te maken en je popcorn erboven te poffen? Of een speurtocht te lopen en je via whatsapp aanwijzingen krijgt? Samen, Outdoor, Uitdaging en buiten zijn staat bij Scouting Sint Jorisgroep 5 centraal! Je hoeft niet gelijk lid te worden, de eerste drie keer doe je gratis en vrijblijvend mee.

Nieuwe vrienden maak je bij Scouting!

Waar vind je ons?
Wegens de covid maatregelen bij Scouting, verzamelen we bij de ingang van de Buitenschool aan de Doorniksestraat 28. De Buitenschool ligt naast ons groepshuis en biedt meer ruimte om kinderen bij het hek af te zetten.

3x gratis meedoen

We bieden geïnteresseerden in Scouting de mogelijkheid om drie keer gratis en vrijblijvend mee te doen met onze Scouting bijeenkomsten om te ervaren en ontdekken of je het leuk vind. Elke week is anders bij Scouting en dat maakt het zo afwisselend.

Kun je niet komen?

Komt 26 september toch niet goed uit? Dat geeft niet, want elke zaterdag is het mogelijk om Scouting uit te proberen en mee te doen. Neem vooraf wel even contact op met onze leiding één van onze leeftijdsgroepen of via onze algemene e-mail: info@sintjorisgroep5.nl.

 

De flyer

Flyer Scouting Doe Mee Dag Voorzijde Small

Klik om te vergroten

 Flyer Scouting Doe Mee Dag Achterzijde small

 

Klik om te vergroten

Scouting Sint Jorisgroep 5 doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles met je sportzegels en ontdek hoe leuk Scouting is.

Van maandag 14 september tot en met 27 september 2020 ontvang je bij besteding van minimaal 10 euro aan boodschappen eenmalig 10 sportzegels in de AH app. Hiermee kun je op www.proefdesport.nl je proefles bij ons verzilveren.

Neem gerust gezinsleden, vrienden of collega’s mee, boek dan ook voor hen een proefles. Bij Scouting Sint Jorisgroep 5 kun je sowieso drie keer gratis meedoen om te ontdekken of Scouting bij je pas.

#sportdoetietsmetje #proefdesport

Heb je vragen? Mail naar: pr@sintjorisgroep5.nl

URD98B8E618 00001 small

Yes! De scholen zijn weer begonnen, dus het is tijd om Scouting ook weer op te starten. Vanaf 11 september starten de Scouting activiteiten van Sint Jorisgroep 5 voor alle speltakken (leeftijdsgroepen). Ouders/verzorgers ontvangen informatie van de speltakleiding over de start van het nieuwe seizoen.

 

Scouting en corona

Na een bloedhete zomer en een geweldig zomerkamp, zijn we blij om voor alle leeftijdsgroepen de activiteiten weer op te starten, volgens de normale opkomstduur. De coronamaatregelen zijn een stuk lichter, waardoor de opkomsten grotendeel weer als vanouds kunnen verlopen, maar sommige regels blijven. Meer informatie over de aanpassingen lees je hier: http://www.sintjorisgroep5.nl/laatste-nieuws/251-sint-jorisgroep-5-en-corona

 

Planning:

 • 12 september: 1e opkomst
 • 19 september: Overvliegfeest
 • 26 september: Scouting Doe Mee dag

 

Lid worden bij Scouting?

Op zoek naar een nieuwe activiteit? Kom meedoen bij Scouting! Dit is het moment om je aan te melden! Dan kun je 3x gratis meedoen om te ervaren hoe leuk het is. Daarna besluit je of je lid wilt worden. Bij Scouting doe je iedere week gave activiteiten, elke week iets anders! Bij Scouting Sint Jorisgroep 5 is er van alles te beleven vanaf 4 jaar.

 

Speltakken (Leeftijdsgroepen) & opkomsten

Dit zijn de leeftijdsgroepen, dagen en tijden (wegens de corona-maatregelen zijn de tijden aangepast);

 • 4 tot 7 jaar, Zaterdag 10:30 tot 12:30 uur (Bevers)
 • 7 tot 11 jaar, Zaterdag 10:00 tot 12:00 uur (Welpen Bandarloghorde) - Wachtlijst!
 • 7 tot 11 jaar, Zaterdag 15:00 tot 17:00 uur (Welpen Bagheerahorde)
 • 11 tot 15 jaar, Zaterdag 14:30 tot 17:30 uur (Scouts) - Wachtlijst!
 • 15 tot 18 jaar, Zaterdag 18:30 tot 21:00 uur (Explorers)
 • 18+ jaar, Vrijdag 19:30 tot 22:00 uur, om de week (Roverscouts)
 • 17+, vrijwilliger: leiding
 • 18+, vrijwilliger: ondersteuningsvrijwilliger of bestuurslid

 

Aanmelden!

Zou je een keer mee willen doen? Neem dan contact op met de leiding van onze speltakken om te informeren wanneer dit goed uitkomt. Geef hierbij de naam en geboortedatum van uw kind door en we nemen contact met je op.

Je kunt de contactgegevens van onze speltakken op onze contact pagina vinden: Klik hier!. Mailen naar ons algemene e-mail adres mag ook: info@sintjorisgroep5.nl. Ons secretariaat is telefonisch bereikbaar via: 06-14432754 voor telefonische vragen.

 

Over Scouting Sint Jorisgroep 5

Onze scoutinggroep is een goed draaiende scoutinggroep die de laatste jaren alleen maar verder groeit in ledenaantallen. Onze scoutinggroep draait zelfs zo goed, dat we bij de Welpen Bandarloghorde en de Scouts een wachtlijst hebben. Momenteel wordt de maximale groepsgrootte bepaald door het aantal leidinggevenden per speltak.

Laatste nieuws

06/01/2021, 11:49
2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar. Er gebeurde echter in de ledenontwikkeling van Scouting...
05/11/2020, 12:51
  Bekijk hem hier! Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online.   Nieuwsbrief...
16/09/2020, 00:02
Op zaterdag 26 september organiseert Sint Jorisgroep 5 een “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg