Afgelopen weekend werden de Scouts eerste tijdens de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Hierbij werden zij uitgedaagd op diverse onderdelen voor kamperen, hike, koken en spel. Met maar liefst 623 punten gingen de "Super Leuke Mega Panters" (Zelf bedachte naam voor hun groepje tijdens de RSW) naar huis met de wisselbeker. Door het behalen van de eerste plaats mogen zij deelnemen aan de landelijke scouting wedstrijden tijdens het pinksterweekend.

 

Ook de andere groepjes die names de Sint Jorisgroep 5 meededen behaalde mooie plaatsen in de ranking. Namelijk de 10e plaats (Bevers), 21e plaats (Reigers & Tijgers) en de 23 plaats (Arenden) van de 33 deelnemende groepjes! Super goed gedaan allemaal, het was beren gezellig! Zelfs de leiding wist nog een prijs in de wacht te slepen met het mooiste subkamp. Zij bouwde namelijk een lounch op hun subkamp met zitzakken, een muziekje en veel gezellige versieringen.

 

Met het behalen van de hoofdprijs, plaatsten de Panters zich zo voor de LSW (Landelijke Scouting Wedstrijden). Ze vertegenwoordigen hun Scoutingregio, Den Haag. “Dit is mijn laatste jaar als scout en ik ben super blij dat ik de RSW mag winnen! Het was echt een super leuk weekend” aldus de patrouille leider Servane Demoete.

 

Landelijke Scouting Wedstrijden

Tijdens de LSW worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. Het belangrijkste tijdens het weekend is een goede samenwerking. De leidinggevenden blijven thuis en dus moeten de scouts het helemaal zelf doen. Dat kan alleen met een goede samenwerking. Ze moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

 

Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij honderden scouts uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De scouts van Sint Jorisgroep 5 zijn hier ook bij aanwezig. De LSW vindt jaarlijks plaats bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn. Dit jaar is het de 82e editie, die plaatsvindt van 3-5 juni 2017.

Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om te deel te nemen. Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar gaan tijdens deze regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met alle groepen uit hun Scoutingregio. Alleen de beste mogen door naar de LSW in Baarn.

 

Meike, Paris, Servane (PL) en Lise (APL) met alle prijzen

 

IMG 8668 L censored

Bij het horen van de uitslag

 

IMG 8673 L censored

De wisseltrofee in ontvangst nemen

 

Laatste nieuws

13/09/2019, 18:57
Precies een week geleden mochten onze (jeugd)leden actief bijdragen aan de opening van het Nationaal...
02/09/2019, 16:27
Op zoek naar een nieuwe activiteit na de zomervakantie? Kom meedoen bij Scouting! Dit is het moment om...
20/07/2019, 10:10
Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online. Nieuwsbrief archief Ook kunt u alle eerdere...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
84
donation thermometer
84%
Geupdate op:
13-09-2019
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
113
donation thermometer
75%
Geupdate op:
13-09-2019
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg