Koningsdag 2019! Staat deze wijk traditie al genoteerd in uw agenda?

SCHEVENINGEN - Het gezelligste feest van het jaar breekt alweer bijna aan en dit maal valt het koningsdag feest op zaterdag 27 april. Maanden vooraf is een enthousiaste organisatie bezig met de voorbereidingen voor het Koningsdagfeest op het Belgischeplein. Al tientallen jaren is deze organisatie in handen van Scouting Sint Jorisgroep 5, gevestigd in de wijk, en een groep enthousiaste buurtbewoners!

De straten er omheen
Vraag een willekeurige bewoner in Scheveningen, ze kennen allemaal: het waanzinnige feestje op het plein. Enkele duizenden bezoekers komen richting het plein en de straten er omheen op zoek naar mooie pareltjes op de vrijmarkt. Al vroeg in de morgen stallen vele bewoners hun huisraad uit op kleedjes. De straten worden al dagen (soms al een week) vooraf gemarkeerd met “bezet door…”

De laatste voorbereidingen
Met het plein als middelpunt van het Belgisch Park, vormt dit op koningsdag een plek voor jong en oud! Er worden door vrijwilligers allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd en er valt veel lekkers te halen. De vergunning en subsidie zijn aangevraagd, alle attracties en verdere benodigdheden zijn besteld, eten en drinken geregeld. Kortom, het beloofd weer erg gezellig te worden.

Om de energie aan te vullen, de kelen te smeren en de bloedsuikerspiegel te tarten zijn er natuurlijk ook allerlei heerlijke warme en koude drankjes en hapjes, waaronder de smoothies, vers fruit, suikerspinnen, saté, pannenkoeken, haring, diverse (warme) broodjes, barista koffie en zelfgebakken taarten

Een speciaal terras wordt ingericht voor deelname aan het Rad van Avontuur met vele leuke prijzen! Om 15.45 start daar de SUPERronde.

Leuke attracties voor kinderen
Naast de vertrouwde attracties zoals de springkussens, bobsleebaan, oud hollandse spelletjes, marshmallows roosteren en de clowns express, is er dit jaar iets nieuws, namelijk de “repair kid”. De repair kid is een geweldig initiatief bedoeld om milieubewustzijn, creativiteit en oplossingsgericht denken bij kinderen te bevorderen. Kinderen worden in de gelegenheid geboden om te onderzoeken hoe apparaten in elkaar zitten, door ze te slopen onder begeleiding en met gereedschap. Met de restanten maken kinderen kunst en ontdekken ze dat helemaal niets weg hoeft. Ieder voorwerp kan gebruikt worden om er iets anders van te maken.

De gemoedelijke sfeer en het buurtkarakter maakt het aantrekkelijk voor bezoekers om hier met het gehele gezin naar toe te komen.

Vrijwilligers maken het feest een succes
Om het feest weer een groot succes te maken, vragen we aan bewoners en andere enthousiastelingen om zich aan te melden als vrijwilliger. Net als alle voorgaande jaren zal het op dit jaar ook wel weer goed komen. Want niemand wil dat dit bekende buurtfeest verdwijnt, toch?!?

 

Geef je op als vrijwilliger!

Opgeven als vrijwilliger kan via de scouting: koningsdag@sintjorisgroep5.nl. Met ieder uurtje hulp zijn we hartstikke blij!

Betalen met muntjes
Overal kan met muntjes betaald worden die je zowel contant als met pin kan betalen bij de muntenverkoop op het plein.

Geen vrijmarkt op het plein
Op het plein is geen vrijmarkt toegestaan. Het plein is alleen bestemd voor activiteiten die de Oranjecommissie en de scouting Sint Jorisgroep 5 organiseren.

Verzoek aan auto bezitters
Op Koningsdag vanaf 06.00 uur kan op het Belgischeplein niet meer geparkeerd worden. De omgeving wordt afgezet met dranghekken. De organisatie verzoek u daarom vriendelijk om uw auto voor die tijd ergens anders te parkeren. De politie heeft laten weten dit jaar streng te controleren op foutparkeerders. In verband met de veiligheid is het belangrijk dat de huizen rond het Belgischeplein en de toegangswegen te bereiken zijn voor hulpdiensten.

Programma:
09:30 uur Start muntverkoop
10:00 uur Opening Koningsdag Belgisch Park
12:00 uur Streetdances optredens op het podium
15:45 uur Trekking superronde lichtjesspel (hoofdprijs €250,-)
16:00 uur Einde van het gezellige buurtfeest
Doorlopend Swingen met DJ Bas

Het koningsdagfeest wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren die ons een warm hart toedragen. We willen hen hier hartelijk voor bedanken.

Laatste nieuws

06/04/2020, 16:00
Beste leden, ouders, verzorgers en geinteresseerden, Koningsdag 2020 Wegens de maatregelen rondom...
11/03/2020, 15:03
GECANCELD! Op zaterdag 21 maart bieden de Welpen een taart aan aan de gemeente Den Haag. Dit doen zij in...
03/02/2020, 11:48
Al meer dan 90 jaar komen bij Scouting Sint Jorisgroep 5 veel kinderen iedere week bij elkaar om een...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
87
donation thermometer
87%
Geupdate op:
12-02-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
115
donation thermometer
77%
Geupdate op:
12-02-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg