Het geheim van de Cryptex

Een koning die niet tegen geheimen kan en een plaaggeest die een geheim in een cryptex verstopt. Gelukkig had de plaaggeest een puzzel gemaakt om zo achter de code van de cryptex te komen. Maar een flinke storm met veel wind strooide roet in het eten. De koning was vergeten het raam te sluiten en je raadt het al: alle puzzelstukjes waaiden weg. De welpen van de Bagheera- en Bandarloghorde kregen een opdracht. Of ze wilden helpen zoeken naar de puzzelstukjes en om te helpen de puzzel in elkaar te zetten. Een pittige klus: elke dag vonden we wel een beetje en samen legden we zo snel mogelijk de stukjes. De oplossing kwam steeds dichterbij.

 

Oosterhout
Het zomerkamp vond plaats in Oosterhout: de welpen hadden hun eigen slaapzaal. Heerlijk na een lange dag leuke dingen doen en bijkomen in je eigen bed en naar film kijken. De Donald Duck lezen of een muziekje luisteren. De welpen voelden zich al snel thuis. Op het terrein was van alles te doen: ons eigen opgeblazen zwembad, een apenbrug en een echte stormbaan. Het was vrijwel onmogelijk om je te vervelen tijdens je vrije tijd momenten.

Oud Oosterhout en Toverland
De welpen gingen vaak op stap; een dagje naar het zwembad maar ook een bezoek aan het ‘verleden’ van Oosterhout. Dat leek een beetje op Madurodam en een werkplaats met oude beroepen. Leuk want je mocht bijna alles aanraken! Er was ook een schavot: handig voor ‘vervelende’ welpen. Jammer dat we die niet mee naar het clubhuis mochten meenemen. Toverland was geweldig: de kinderen mochten met hun buddy de hele dag rondbrengen in het fantasieland vol met vreemde figuren, achtbanen en draaimolens. Arne, Chriss en Rianne maakten dit mede voor ons mogelijk om ons te brengen. Waarvoor nog steeds onze dank!

Pannenkoekengevecht en een spannende dropping
Het is inmiddels traditie en mag zeker nooit ontbreken: de dropping. Spannend in het donker ergens ‘gedropt worden’ en dan zelf de weg terug vinden. Maar misschien nog wel leuker is het pannekoekengevecht. Wat er dan gebeurd is wel een beetje geheim maar geloof ons: waarschijnlijk liggen er nog steeds sporen in het clubhuis in Oosterhout.

Het geheim: de ontknoping
De puzzel begon gedurende de week steeds meer vorm te krijgen en het was bijna gelukt. Alleen de laatste twee cijfers: deze puzzelstukjes waren gestolen. Met spelletjes en opdrachten konden punten verdiend worden en daarmee kon je aanwijzingen vinden om ook de laatste stukjes te vinden. Na hard werken was dit gelukt. We hadden de code ontcijfert en de cryptex ging open. Er zat een aanwijzing in: naar een geheime kist die verborgen was. In de kist zat een mooie herinnering voor iedereen.

Bedankt!
Alle ouders die hebben gereden en alle welpen die zo enthousiast waren: bedankt voor deze leuke week! De leiding van Bandarlog- en Bagheerahorde.

Meer kampfoto's staan binnenkort op deze website!

Laatste nieuws

13/09/2019, 18:57
Precies een week geleden mochten onze (jeugd)leden actief bijdragen aan de opening van het Nationaal...
02/09/2019, 16:27
Op zoek naar een nieuwe activiteit na de zomervakantie? Kom meedoen bij Scouting! Dit is het moment om...
20/07/2019, 10:10
Hij is er weer! De nieuwste nieuwsbrief staat online. Nieuwsbrief archief Ook kunt u alle eerdere...

Aantal jeugdleden (4 - 23 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
88
donation thermometer
88%
Geupdate op:
09-12-2019
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
117
donation thermometer
78%
Geupdate op:
09-12-2019
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg