Bij onze scoutinggroep is het gebruikelijk dat we scoutingkleding dragen, ook wel de Scout-fit genoemd. Aan je scout-fit kun je in één oogopslag zien met wie je te maken hebt, zoals bij welke speltak iemand zit en bij welke scoutinggroep hij of zij hoort. Gelijkwaardigheid, herkenbaarheid, herinneringen en hij mag vies worden zijn redenen genoemd om een uniform te dragen.

De blouse
In Nederland draagt elke leeftijdsgroep zijn eigen kleur blouse, wat de basis is van de scout-fit. De Bevers dragen een felrode blouse, de Welpen een groene, Scouts beige, Explorers brique(=steenrood) en de Stam grijs. Ook draagt elke speltak een eigen speltakteken. Dat is een badge die op de blouse wordt gedragen. Je kunt daardoor direct zien met welke speltak je te maken hebt. De leiding van de speltakken draagt dezelfde kleur blouse als de kinderen.

De das en dasring
Aan de kleur of kleuren van de groepsdas kun je zien bij welke scoutinggroep iemand hoort. Elke groep heeft een andere das. Onze groep draagt een rode das.

Naambandjes en badges
Op de blouse worden het groepsnaambandje en minimaal 2 badges gedragen. Op het naambandje staat hoe onze groep heet en waar we vandaan komen. De badges zijn het speltakteken en het installatieteken.

Wat het speltakteken is hierboven al uitgelegd. Het installatieteken is de paarse scoutinglelie (scouting voor jongens) met het gouden klaverblad (scouting voor meisjes), omringd door een touw met platte knoop. Dit betekent dat je geïnstalleerd bent, als lid van Scouting Nederland.

Als je ergens op kamp of bij een bijzondere activiteit bent geweest, kun je bijvoorbeeld een badge of naambandje van dat kampterrein op je blouse maken.

Insignes
Als je het leuk vindt, kun je ook insignes halen. Dat betekent dat je over een bepaald onderwerp meer te weten komt, meestal door opdrachten te doen of iets te maken. Bij elk insigne hoort een badge, die je op de mouw van je blouse mag dragen. Vraag er naar bij je leiding!

Meer lezen?

Laatste nieuws

16/09/2020, 00:02
Op zaterdag 26 september organiseert Sint Jorisgroep 5 een “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee...
14/09/2020, 09:19
Scouting Sint Jorisgroep 5 doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles...
09/09/2020, 15:38
Yes! De scholen zijn weer begonnen, dus het is tijd om Scouting ook weer op te starten. Vanaf 11...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg