Wie: Jongens en meisjes
Leeftijd: 15 - 18 jaar
Opkomsttijden: zaterdag 18.30 - 21.00 uur

Wat doen de explorers zoal?
Wil jij een totaal iets nieuws? Eigen plannen maken en wil je een actief begin van je weekend? Kom dan bij de Explorers! Kom bij ons langs en je beeld van scouting zal voorgoed veranderen!

Als explorer organiseer je je eigen activiteiten en maak je zelf de opkomsten weekenden en kampen. Zo leer je om te gaan met verantwoordelijkheden kunnen buitenlandse reizen deel uitmaken van het programma. Als explorer wordt je als het 'ware' opgeleid om na de explorers leiding te kunnen geven bij de bevers, welpen of scouts.

Begeleiding
Leiding heb je niet meer bij de Explorers zoals bij de Bevers, Welpen, Kabouters en Scouts. Maar begeleiding kan soms wel handig zijn! Als jij met allemaal ideeen in je hoofd zit kunnen zij goed bepalen wat wel en niet kan. Ze zijn er om te helpen, actief mee te doen met programma's en om alle moeilijke dingen op zich te nemen!

Met behulp van de begeleiding en je mede explorers leer je dus je eigen activiteiten op te zetten en hoe je alles moet aanpakken.

Op weekend of zomerkamp
Ook weekenden en zomerkampen worden niet meer georganiseerd door de leiding. Nu moet je alles zelf je weekend of kamp regelen. En de begeleiding is er uiteraard om je daarbij te helpen. Wanneer, hoe lang, waar..? Dat is iets wat je zelf bepaalt met de andere Explorers. Geen enkel weekend of kamp is meer het zelfde. Samen maken we er een onvergetelijke tijd van. Buitenlandkamp, gameweekend, trekkersweekend, je kunt het zo gek niet bedenken! Bijna alles kan...

Eigen bestuur
Nu je alles zelf mag organiseren is er ook een eigen bestuur bij de explorers. Bestaande uit: voorzitter, secretaris, penningmeester en materiaalmeester. Deze regelen allerlei dingen binnen de explorers en zorgen zelf voor een eigen explorerkas, vergaderingen en materiaal.

Activiteitengebieden
Bij de explorers speel je het scoutingspel niet meer met een thema zoals bij de bevers (Hosjietonia) of bij de welpen (Junglebook). De explorers worden uitgedaagd met behulp van verschillende activiteitengebieden.

» Meer over de activiteitengebieden

Kijkje nemen?

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van het bovenstaande stukje? Neem dan even contact op met de begeleiding van het onderdeel om een keer langs te komen!

Contact
Wilt u contact opnemen met één van de begeleiding van de Explorers? Dan kunt u mailen naar: explorers@sintjorisgroep5.nl

Laatste nieuws

16/09/2020, 00:02
Op zaterdag 26 september organiseert Sint Jorisgroep 5 een “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee...
14/09/2020, 09:19
Scouting Sint Jorisgroep 5 doet mee aan de sportactie Proef de Sport. Boek bij ons een gratis proefles...
09/09/2020, 15:38
Yes! De scholen zijn weer begonnen, dus het is tijd om Scouting ook weer op te starten. Vanaf 11...

Aantal jeugdleden (4 - 21 jaar)

100
donation thermometer
donation thermometer
90
donation thermometer
90%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Ledenaantal totaal

150
donation thermometer
donation thermometer
118
donation thermometer
79%
Geupdate op:
07-10-2020
Wordt ook lid! Kijk hier!

Vrijwilligers gezocht!

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zoeken wij jou! 

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kalender

Facebook

Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u geen browser-instellingen wijzigt, gaat u akkoord met de voorwaarden.

Ik begrijp het!
Footer Jorissite 2.jpg